Poronjauhelihakastike

Silppua sipuli ja kuullota silppua teelusikallisessa rypsiöljyä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää poron jauheliha ja paista kypsäksi.

Jauheliha vaatii murustuakseen, että sitä koko ajan työnnellään paistinlastalla.

Kun jauheliha on kypsää, lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja, suolaa ja valkopippuria.

Kääntele jauhot lihan sekaan ja lisää vesi sekä n. 1 dl ruokakermaa.

Anna saostua (voit lisätä vehnäjauhoja veteen sekoitettuna puurona, jos et saa tarpeeksi paksua kastiketta heti, anna kuitenkin ensin kastikkeen kiehahtaa kunnolla).

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria ja vähän chilijauhetta.

Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porojauheliha, Pirkka2400g3360kcal552g0g120g0g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Ruokakerma, luomu (Valio), annos 50g600g960kcal12.6g22.8g90g0.6g
Vesi2400g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42g0.7g2.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 48g425kcal0g0g48g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11376g9998kcal1146g146.8g518.2g11.6g
Valittu annoskoko5688g4999kcal573g73.4g259.1g5.8g
Annoskoko puolitettuna2844g2500kcal286.5g36.7g129.6g2.9g
Arvot/100g100g88kcal10.1g1.3g4.6g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=165972