Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2238g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 157g518kcal12.9g100.9g3.1g14.3g
Kaurahiutale 179g670kcal26g102g13.1g17.9g
Perunamuusi783g623kcal12.5g94.8g21.1g6.3g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g49g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 54g218kcal0g53.6g0g0g
Rypsiöljy 201g1781kcal0g0g201.4g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g1253g4198kcal150.4g827g30.1g102.8g
Vehnäjauho puolikarkea 716g2457kcal73g501.2g8.6g25.1g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g45g141kcal5.8g27.3g1.1g5.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11376g21209kcal561.2g3413.6g557g343.6g
Valittu annoskoko5688g10605kcal280.6g1706.8g278.5g171.8g
Annoskoko puolitettuna2844g5302kcal140.3g853.4g139.3g85.9g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941