Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g1803g811kcal0g171.3g0g3.6g
Siirappi, tumma757g2423kcal0.8g560.3g0g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g541g1655kcal64.4g329.4g8.7g90.9g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g1010g2928kcal101g575.5g23.2g201.9g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1298g4024kcal220.7g700.9g37.6g168.7g
Vehnäjauho, sunnuntai252g883kcal30.3g179.2g5.3g7.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11376g25449kcal834.4g5033.2g149.6g945.4g
Valittu annoskoko5688g12725kcal417.2g2516.6g74.8g472.7g
Annoskoko puolitettuna2844g6362kcal208.6g1258.3g37.4g236.4g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446