Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g400g2920kcal4g4g320g0g
Vehnäjauho puolikarkea 520g1784kcal53g364g6.2g18.2g
Sokeri 48g195kcal0g48g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g80g51kcal2.8g0.2g20g0g
Vesi120g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g800g2720kcal16g24g280g0g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56g1g2.8g
Sokeri 144g585kcal0g143.9g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka20g80kcal0g19.8g0g0g
Raparperi 2740g923kcal18.9g150.7g2.7g38.4g
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 84g281kcal0.1g68.5g0g1.2g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g100g581kcal21.9g9.5g50.6g10.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11396g24176kcal304.8g2458g1406g142g
Valittu annoskoko5698g12088kcal152.4g1229g703g71g
Annoskoko puolitettuna2849g6044kcal76.2g614.5g351.5g35.5g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=427431