Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 27g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g3.5g11kcal0.4g2.1g0.1g0.4g
Siirappi 0.5g1.5kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 0.7g1.9kcal0.1g0.2g0g0.3g
Vehnälese 0.7g1.7kcal0.1g0.1g0g0.3g
Ruisjauho (Rainbow)2.5g7.9kcal0.2g1.6g0.1g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 21g72kcal2.1g14.7g0.3g0.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.6g5kcal0g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana114g202kcal5.8g38.2g2.2g4g
Valittu annoskoko57g101kcal2.9g19.1g1.1g2g
Annoskoko puolitettuna29g51kcal1.5g9.6g0.6g1g
Arvot/100g100g177kcal5.1g33.5g1.9g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112885