Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 34g299kcal0g0g33.8g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g15g19kcal1.9g0g1.2g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl2.5g3.5kcal0.1g0.2g0.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.5g0.5kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)2.5g0.5kcal0g0.2g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana114g644kcal4g0.8g70.4g0g
Valittu annoskoko57g322kcal2g0.4g35.2g0g
Annoskoko puolitettuna29g161kcal1g0.2g17.6g0g
Arvot/100g100g565kcal3.5g0.7g61.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485