Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.6g1.2kcal0.2g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0.5g1.5kcal0g0.3g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)13g40kcal1.7g7.3g0.4g1.6g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g25g88kcal3.2g17.4g0.5g0.8g
Voi, 1 tl, 5 g1.6g11kcal0g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana114g283kcal10.2g50g4.4g5g
Valittu annoskoko57g142kcal5.1g25g2.2g2.5g
Annoskoko puolitettuna29g71kcal2.6g12.5g1.1g1.3g
Arvot/100g100g248kcal8.9g43.8g3.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577