Kukkakaalicurry-keitto

Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.

Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.

Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.

Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.

Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.

Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.

Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.

Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.

Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tuul1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme Fraiche, Ingman, 5%0.7g0.6kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g0.4g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)4.1g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kukkakaali16g3.1kcal0.3g0.3g0g0.4g
Vesi28g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )0.2g1.7kcal0g0g0.2g0g
Peruna, keskikokoinen 60g7.5g4.5kcal0.1g1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana114g25kcal1.2g3.2g0.6g1.2g
Valittu annoskoko57g13kcal0.6g1.6g0.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna29g6kcal0.3g0.8g0.2g0.3g
Arvot/100g100g22kcal1.1g2.8g0.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100525