Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g20g6.6kcal0g1.4g0.1g0.4g
Voi (perinteinen meijerivoi)5.5g40kcal0g0g4.4g0g
Sokeri7.3g30kcal0g7.3g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g8.4g30kcal1.1g5.9g0.2g0.3g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl7.3g25kcal0.1g0.2g2.6g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g9g5.9kcal1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana115g275kcal4.4g30.6g14.6g1.4g
Valittu annoskoko57g137kcal2.2g15.3g7.3g0.7g
Annoskoko puolitettuna29g69kcal1.1g7.7g3.7g0.4g
Arvot/100g100g240kcal3.8g26.7g12.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84574