Äyriäispaella (Pirkka)

1. Sulata äyriäissekoitus pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta hyvin.

2. Hienonna sipuli ja valkosipulit.

Suikaloi paprika.

Kuutioi chorizo pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna pannulla rasva ja kuullota sipuleita siinä hetki.

Lisää pannulle chorizo ja riisit.

Jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.

3. Lisää pannulle kiehuva vesi ja mausteet.

Hauduta kannen alla noin 17 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää.

4. Lisää joukkoon suikaloitu paprika ja hauduta pari minuuttia.

Sekoita paellaan valutettu äyriäissekoitus.

Kuumenna ja hauduta vielä 3-5 minuuttia.

Koristele paella tuoreella persiljalla ja sitruunalohkoilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 204 grammaa

Akalliop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Äyriäissekoitus (Pirkka), annos 350g25g22kcal4.2g0.9g0.4g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g0.7g6.3kcal0g0g0.7g0g
Paprika punainen 13g3.7kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g7g25kcal1.4g0g2.1g0g
Riisi tumma 12g42kcal0.8g8.6g0.3g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana115g198kcal13g20.4g7.2g1.4g
Valittu annoskoko57g99kcal6.5g10.2g3.6g0.7g
Annoskoko puolitettuna29g50kcal3.3g5.1g1.8g0.4g
Arvot/100g100g173kcal11.3g17.8g6.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=450619