Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g2.5g1.5kcal0.3g0g0g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen2g5.7kcal0.6g0g0.3g0.6g
Forest honey (Marlene), annos 5g1g2.8kcal0g0.7g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g1g5.3kcal0.2g0.4g0.4g0.3g
Rypsiöljy rainbow2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g21g69kcal2.5g13.7g0.5g1.7g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g2.5g6.4kcal0.7g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana115g225kcal8.6g29.6g8.2g5.2g
Valittu annoskoko58g113kcal4.3g14.8g4.1g2.6g
Annoskoko puolitettuna29g56kcal2.2g7.4g2.1g1.3g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.7g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421