Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 16g5.3kcal0.5g0.8g0g0g
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.2g21kcal0.6g4.4g0.1g0.2g
Tattarijauho, Myllynparas10g34kcal1.3g6.7g0.2g0.5g
Ruisjauho, 1 dl2.2g7kcal0.2g1.4g0.1g0.3g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.4g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.6g4.6kcal0g0g0.5g0g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana115g164kcal7g26.6g3.2g2g
Valittu annoskoko58g82kcal3.5g13.3g1.6g1g
Annoskoko puolitettuna29g41kcal1.8g6.7g0.8g0.5g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.1g2.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363