Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 24g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.5g1.9kcal0.2g0.2g0g0g
Neljänviljanhiutale 1.5g4.8kcal0.1g0.8g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 28g97kcal2.9g19.9g0.3g1g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 2.7g8.1kcal0.2g1.5g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana116g224kcal6.8g44.8g1g3.2g
Valittu annoskoko58g112kcal3.4g22.4g0.5g1.6g
Annoskoko puolitettuna29g56kcal1.7g11.2g0.3g0.8g
Arvot/100g100g194kcal5.9g38.8g0.9g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256