Hapankorppuiset jauhelihapihvit (pirkka)

5 (n. 35 g) hapankorppua
1 dl maitoa tai vettä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Täyte:

1 (200 g) omena

Pinnalle:

5 (n. 35 g) hapankorppua

Vaihe 1

Hienonna mureketaikinaan tulevat hapankorput monitoimikoneella.

Hienonna myös pinnalle tulevat hapankorput, voit jättää ne hieman karkeammaksi.

Vaihe 2

Sekoita murekkeen hapankorput ja maito.

Anna pehmentyä noin 10 minuuttia.

Vaihe 3

Hienonna sipuli.

Sekoita hapankorppuseoksen joukkoon sipuli, jauheliha ja muna.

Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.

Vaihe 4

Kuori omena, poista siemenkota ja viipaloi.

Pyöritä mureketaikinasta pötkö, jaa se 8 osaan.

Painele 4 palaa murekeseosta pyöreiksi pihveiksi leivinpaperin päälle pellille.

Nosta päälle omenaviipaleet.

Muotoile lopuista mureketaikinapaloista omenoiden päälle kannet.

Painele pihveiksi.

Ripottele pihvien päälle hapankorppumurut ja painele ne kädellä kiinni pihveihin.

Vaihe 5

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankorppu (Oululainen)4.4g16kcal0.5g2.6g0.1g1g
Maito, Kevyt6.2g2.9kcal0.2g0.3g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Jauheliha nauta-sika 20% 400g25g62kcal4.4g0g5g0g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 13g5.6kcal0g1.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana115g187kcal11.2g8.8g11.2g2.6g
Valittu annoskoko58g94kcal5.6g4.4g5.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna29g47kcal2.8g2.2g2.8g0.7g
Arvot/100g100g162kcal9.7g7.6g9.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275433