Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)9g36kcal0g0.6g3.8g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 10g32kcal0.9g5.7g0.2g1.4g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Hunaja 7.5g25kcal0g6.1g0g0g
Mustikka metsä- 28g12kcal0.1g1.8g0.2g0.9g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1.8g6kcal0g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana115g223kcal2g31.8g8.4g4.6g
Valittu annoskoko58g111kcal1g15.9g4.2g2.3g
Annoskoko puolitettuna29g56kcal0.5g8g2.1g1.2g
Arvot/100g100g193kcal1.7g27.6g7.3g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=282527