Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 5.6g41kcal0.1g0g4.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.5g19kcal0.6g3.8g0.1g0.2g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)2g6.3kcal0.3g0.9g0.1g0.4g
Sokeri 10g39kcal0g9.6g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 6.2g8.8kcal0.8g0g0.6g0g
Raparperi 28g10kcal0.2g1.6g0g0.4g
Kaneli, jauhettu, annos 2g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana116g250kcal4g32.6g10.8g2.2g
Valittu annoskoko58g125kcal2g16.3g5.4g1.1g
Annoskoko puolitettuna29g63kcal1g8.2g2.7g0.6g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.1g9.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=293595