Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 338g2985kcal0g0g337.5g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g145g189kcal19g0.4g12g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl25g35kcal1.2g2.3g2.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton25g5.2kcal0.1g0.4g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)25g5kcal0g1.6g0g0g
Ruokasuola jodioitu 13g0.3kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1140g6438kcal40.8g9.4g703.8g0g
Valittu annoskoko570g3219kcal20.4g4.7g351.9g0g
Annoskoko puolitettuna285g1609kcal10.2g2.4g176g0g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485