Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g2644g3173kcal555.3g0g105.8g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g1923g1039kcal144.2g17.3g40.4g7.7g
Voi 120g872kcal1.4g0.5g97.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 120g412kcal12.2g84.1g1.4g4.2g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)601g511kcal6g21g42.1g0g
Suola, annos 3g7.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 19g78kcal0g19.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton36g7.6kcal0.1g0.6g0g0g
Tilli, tuore 240g72kcal8.9g2.2g1.9g5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11424g12330kcal1456.2g289.8g578.6g33.8g
Valittu annoskoko5712g6165kcal728.1g144.9g289.3g16.9g
Annoskoko puolitettuna2856g3082kcal364.1g72.5g144.7g8.5g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450