Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3385g714kcal40.6g115.1g6.8g71.1g
Suola, annos 3g28g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1128g2567kcal214.4g0g191.8g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g141g480kcal9.2g108.6g1.6g0g
Sipuli 155g47kcal1.9g7.4g0.3g2.6g
Oivariini, 80 normaalisuolainen28g203kcal0.3g0.3g22.6g0g
Kananmuna, keitetty 155g221kcal19.4g0.5g15.9g0g
Kuohukerma282g959kcal5.6g8.5g98.7g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 395g1191kcal0.4g292.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11424g12764kcal583.6g1066g675.4g147.4g
Valittu annoskoko5712g6382kcal291.8g533g337.7g73.7g
Annoskoko puolitettuna2856g3191kcal145.9g266.5g168.9g36.9g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326