Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 599g1774kcal63.2g316.7g13.2g59.3g
Papu valkoinen, keitetty 2299g2474kcal193.8g321.9g8g160.9g
Maustekurkku sokerisuolattu 1365g272kcal9.4g41g1.4g24.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g479g129kcal6.2g23g1g8.1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g299g1715kcal53g70.1g148.5g35.3g
Viinietikka balsami60g21kcal0g0.6g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g491g737kcal4.9g29.5g63.8g3.4g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g132g514kcal43.5g0g36.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11448g15272kcal748g1605.6g545.6g583.2g
Valittu annoskoko5724g7636kcal374g802.8g272.8g291.6g
Annoskoko puolitettuna2862g3818kcal187g401.4g136.4g145.8g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14g4.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481