Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g5.8g32kcal0.1g0.1g3.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.6g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 8.8g30kcal0.9g6.1g0.1g0.3g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Tomaattimurska 438g129kcal2.5g23.2g0.9g8.3g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g58g35kcal0.5g3g2.3g0.2g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 2.3g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.6g0kcal0g0g0g0g
Vesi58g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1151g464kcal8.6g66.6g13.6g18.4g
Valittu annoskoko576g232kcal4.3g33.3g6.8g9.2g
Annoskoko puolitettuna288g116kcal2.2g16.7g3.4g4.6g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343928