Suklaatorttu

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20-30 cm) 20 grammalla kasvirasvaa.

Sekoita jauhot (2,3 dl), kaakaojauhe (2 tl), tomusokeri (2 tl) ja suola.

Lisää kasvirasva.

Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää.

Kauli taikina ympyrän muotoiseksi, hieman vuokaa suuremmaksi.

Vuoraa vuoka taikinalla ja siisti reunat.

Peitä leivinpaperilla (kannattaa laittaa päälle painoksi esim.

kuivattuja herneitä) ja jätä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Paista 190 asteessa 15 minuuttia leivinpaperin kanssa.

Poista paperi ja paista vielä 5 minuuttia.

Kiehauta (maidoton) vispikerma, kaada joukkoon kasvirasva, suklaapalat ja rommi.

Sekoita, kunnes suklaa sulanut.

Kaada taikinapohjalle.

Jätä jääkaappiin 3 tunniksi.

Raasta päälle tummaa suklaata.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 64 grammaa

January
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 15g33kcal0g0.4g3.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 113g386kcal11.5g78.7g1.3g3.9g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 4.5g17kcal0.8g0.5g1g1.4g
Tomusokeri 1dl=60g4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 38g82kcal0g0.9g9.4g0g
Maissitärkkelys 5.3g19kcal0g4.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 45g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Maidoton & sokeriton suklaalevy 60% (Plamil), annos 100g150g909kcal14.4g62.1g67.1g12.8g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 23g49kcal0g0.6g5.6g0g
Gogreen Vispi (Raisio), annos 200g150g345kcal0.6g18g30g0.8g
Rommi , annos 40g3.7g8.6kcal0g0g0g0g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g25g132kcal1.2g12.9g7.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1152g3995kcal57g366.2g252.2g37.8g
Valittu annoskoko576g1998kcal28.5g183.1g126.1g18.9g
Annoskoko puolitettuna288g999kcal14.3g91.6g63.1g9.5g
Arvot/100g100g347kcal4.9g31.8g21.9g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83560