Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g56g11kcal0.8g1.7g0.3g0g
Tomaatti 140g32kcal0.8g4.8g0.4g2g
Kurkku 75g8.2kcal0.4g1g0.1g0.5g
Sipuli 21g6.2kcal0.3g1g0g0.4g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 37g59kcal0.4g0.5g6g1.3g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g144g389kcal25.9g2.9g30.3g0g
Oregano, kuivattu 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.2g
Paprika keltainen 64g19kcal0.6g3.2g0.1g1.3g
Oliiviöljy 25g224kcal0g0g25.3g0g
Viinietikka 9g1.9kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.7g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Valkosipuli 3g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1152g1514kcal59g32g125g12g
Valittu annoskoko576g757kcal29.5g16g62.5g6g
Annoskoko puolitettuna288g379kcal14.8g8g31.3g3g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512