Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi4.9g14kcal0.4g0.3g1.1g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g3g0.1kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%105g178kcal21g0g10.5g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g75g26kcal1.1g5g0.2g0.7g
Porkkana 30g10kcal0.2g1.7g0.1g0.8g
Selleri, annos 50g30g4.2kcal0.3g0.9g0g0g
Palsternakka 30g19kcal0.1g3.5g0.1g1.3g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)30g9kcal0.3g1.8g0.1g0.3g
Valkosipuli 4.5g4.9kcal0.4g0.7g0g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 6g53kcal0g0g6g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1152g678kcal48.4g36.6g36.4g7.4g
Valittu annoskoko576g339kcal24.2g18.3g18.2g3.7g
Annoskoko puolitettuna288g169kcal12.1g9.2g9.1g1.9g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774