Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g320g192kcal28.8g17.6g1.6g233.6g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g71g13kcal1g1.8g0.1g62.4g
Leivinjauhe 36g63kcal1.8g13.4g0g0.2g
Soijajauhot, Soyolk711g2844kcal277.3g113.8g142.2g85.3g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g711g4267kcal149.3g46.9g384g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g1067g3840kcal298.7g20.3g277.3g0g
Porkkana, tuore932g261kcal5.6g52.2g1.9g23.3g
Kananmuna kuorineen punnittu 1913g2401kcal210.4g5g172.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11520g27761kcal1945.8g542g1959.2g809.6g
Valittu annoskoko5760g13880kcal972.9g271g979.6g404.8g
Annoskoko puolitettuna2880g6940kcal486.5g135.5g489.8g202.4g
Arvot/100g100g241kcal16.9g4.7g17g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063