Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 561g4072kcal6.7g2.2g456.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 547g1878kcal55.8g383.1g6.6g19.2g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)197g629kcal29.5g92.3g14.9g35.4g
Sokeri 954g3874kcal0g953.4g0g0g
Leivinjauhe 56g99kcal2.9g21.2g0g0.3g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g17g52kcal1.9g10.1g1.2g4.7g
Kananmuna kuoreton 618g881kcal77.2g1.9g63.3g0g
Raparperi 2807g945kcal19.4g154.4g2.8g39.3g
Kaneli, jauhettu, annos 2g11g29kcal0.4g8.9g0.4g6.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11536g24918kcal387.6g3255g1091.2g210.2g
Valittu annoskoko5768g12459kcal193.8g1627.5g545.6g105.1g
Annoskoko puolitettuna2884g6230kcal96.9g813.8g272.8g52.6g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=293595