Hapankorppuiset jauhelihapihvit (pirkka)

5 (n. 35 g) hapankorppua
1 dl maitoa tai vettä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Täyte:

1 (200 g) omena

Pinnalle:

5 (n. 35 g) hapankorppua

Vaihe 1

Hienonna mureketaikinaan tulevat hapankorput monitoimikoneella.

Hienonna myös pinnalle tulevat hapankorput, voit jättää ne hieman karkeammaksi.

Vaihe 2

Sekoita murekkeen hapankorput ja maito.

Anna pehmentyä noin 10 minuuttia.

Vaihe 3

Hienonna sipuli.

Sekoita hapankorppuseoksen joukkoon sipuli, jauheliha ja muna.

Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.

Vaihe 4

Kuori omena, poista siemenkota ja viipaloi.

Pyöritä mureketaikinasta pötkö, jaa se 8 osaan.

Painele 4 palaa murekeseosta pyöreiksi pihveiksi leivinpaperin päälle pellille.

Nosta päälle omenaviipaleet.

Muotoile lopuista mureketaikinapaloista omenoiden päälle kannet.

Painele pihveiksi.

Ripottele pihvien päälle hapankorppumurut ja painele ne kädellä kiinni pihveihin.

Vaihe 5

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankorppu (Oululainen)44g162kcal5.2g26.2g1.2g10.1g
Maito, Kevyt62g29kcal2g3g0.9g0g
Sipuli (kuorittu)62g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Jauheliha nauta-sika 20% 400g250g624kcal43.7g0g49.9g0g
Kananmuna kuoreton 34g49kcal4.3g0.1g3.5g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 125g56kcal0.2g11.8g0.1g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1155g1873kcal112.4g88.2g111.4g26.8g
Valittu annoskoko577g936kcal56.2g44.1g55.7g13.4g
Annoskoko puolitettuna289g468kcal28.1g22.1g27.9g6.7g
Arvot/100g100g162kcal9.7g7.6g9.6g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275433