Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Valkosipuli 5.2g5.7kcal0.4g0.9g0g0.1g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g18g57kcal1.7g13.1g0.4g1.9g
Linssi-punainen (raaka)25g76kcal6.2g12.4g0.2g2.2g
Juuriselleri 35g11kcal0.4g1.6g0.1g1.1g
Palsternakka 40g25kcal0.2g4.7g0.2g1.8g
Oliiviöljy 5.2g46kcal0g0g5.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g53g15kcal0.3g3.1g0.1g1.3g
Valkokaali keräkaali 131g36kcal1.6g5.3g0.3g2.8g
Lihaliemi laimennettu 35g6.6kcal0g1.1g0.2g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 3.5g10kcal0.4g0.5g0.7g0g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1154g605kcal23.8g90.4g15g24.2g
Valittu annoskoko577g303kcal11.9g45.2g7.5g12.1g
Annoskoko puolitettuna289g151kcal6g22.6g3.8g6.1g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251