Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 560g155kcal10.2g16.2g2.8g10.6g
Herkkusieni 373g59kcal7.8g1.1g1.2g5.6g
Sipuli (kuorittu)327g88kcal4.2g15.7g0.7g5.6g
Kiinankaali raaka 100g560g101kcal9g12.9g1.7g12.9g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g47g10kcal0.3g1.8g0.1g0.7g
Fenkoli, tuore , annos 100g112g19kcal1g2g0.2g2.7g
Porkkana 299g98kcal1.9g16.6g0.6g7.6g
Voi 19g135kcal0.2g0.1g15.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl14g126kcal0g0g14g0g
Paprika, punainen112g29kcal1g5.2g0.4g2.2g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 93g23kcal1.7g2.1g0.3g2.1g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g93g103kcal7.5g18.7g0g4.7g
Vesi2800g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl187g635kcal3.7g5.6g65.3g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g187g429kcal12.1g90.7g2.4g9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11564g4017kcal121.2g377.4g209.8g127.4g
Valittu annoskoko5782g2009kcal60.6g188.7g104.9g63.7g
Annoskoko puolitettuna2891g1004kcal30.3g94.4g52.5g31.9g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436416