Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi75g337kcal4.9g45g15.7g2.3g
Voi 28g204kcal0.3g0.1g22.9g0g
Maitosuklaa 75g403kcal7.6g37.5g24.7g0g
Pätkis minibites (140 g pussi)53g257kcal1.9g32g13.1g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton75g120kcal6g3g9.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.9g7.5kcal0g1.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Sokeri 5.6g23kcal0g5.6g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl75g270kcal1.5g2g28.5g0g
Liivatelehti, gelatiini150g523kcal128.3g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1158g4406kcal311.4g254.4g237.8g4.6g
Valittu annoskoko579g2203kcal155.7g127.2g118.9g2.3g
Annoskoko puolitettuna290g1102kcal77.9g63.6g59.5g1.2g
Arvot/100g100g380kcal26.9g22g20.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656