Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)320g86kcal4.2g15.3g0.6g5.4g
Valkosipuli 26g28kcal2g4.2g0.2g0.5g
Purjosipuli 192g44kcal3.5g4.6g0.4g4g
Oliiviöljy 22g198kcal0g0g22.4g0g
Riisi tumma 409g1428kcal28.6g294.6g9.4g16.4g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 409g1482kcal33.3g323.2g2.3g7g
Vesi2238g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 35g107kcal3.5g12g4.9g0.4g
Paprika punainen 543g159kcal5.1g24.5g2.2g10.3g
Parsakaali brokkoli 639g224kcal29.5g12.5g1.9g16g
Katkarapu 959g656kcal138.5g0g10.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11584g8824kcal496.4g1381.8g109.6g120g
Valittu annoskoko5792g4412kcal248.2g690.9g54.8g60g
Annoskoko puolitettuna2896g2206kcal124.1g345.5g27.4g30g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791