Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 5.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Herkkusieni 3.7g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Kiinankaali raaka 100g5.6g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Fenkoli, tuore , annos 100g1.1g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana 3g1kcal0g0.2g0g0.1g
Voi 0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.1g1.3kcal0g0g0.1g0g
Paprika, punainen1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g0.9g1kcal0.1g0.2g0g0g
Vesi28g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1.9g6.4kcal0g0.1g0.7g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g1.9g4.3kcal0.1g0.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana116g41kcal1g4g2g1.2g
Valittu annoskoko58g20kcal0.5g2g1g0.6g
Annoskoko puolitettuna29g10kcal0.3g1g0.5g0.3g
Arvot/100g100g35kcal0.9g3.5g1.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436416