Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Basilika, tuore 0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Parmesan formaggio da pasta2.7g13kcal1.1g0g0.9g0g
Auringonkukansiemen 2.7g16kcal0.6g0.3g1.4g0.2g
Oliiviöljy 4.9g44kcal0g0g4.9g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty25g34kcal1.3g6.9g0.2g0.8g
Broileri, rintafilee, nahaton 22g23kcal5g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana117g262kcal16g14.6g15.4g2g
Valittu annoskoko58g131kcal8g7.3g7.7g1g
Annoskoko puolitettuna29g66kcal4g3.7g3.9g0.5g
Arvot/100g100g224kcal13.7g12.5g13.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217