Herkkusienivuoka

Ruskista pilkotut sienet ja sipulit.

Mausta, esim.

timjami 1/2 tl, basilika 2 tl.

Keitä riisi puolikypsäksi.

Laita ruokaöljyllä kevyesti voideltuun vuokaan kerroksittain ensin suurin osa keitetystä riisistä, sitten sieni-sipuliseos, 4-5 keskikokoista tomaattia viipaloituna, yksi pieni silputtu purjo ja päällimmäiseksi kerrokseksi loput riisit.

Kuorruta sienivuoka juustokastikkeella.

Juustokastike:
Kiehauta vehnäjauhot ruokaöljyssä, lisää vähän kerrallaan 1/2 dl maitoa ja raastettu juusto.

Keitä koko ajan sekoittaen kunnes juusto on sulanut.

Mausta, esim.

viherpippurilla.

Laita sienivuoka lopuksi n. 50 min ajaksi 200 asteiseen uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy0.3g2.8kcal0g0g0.3g0g
Vehnäjauho sunnuntai1.6g5.5kcal0.2g1.1g0g0.1g
Oltermanni 17%3.1g8.5kcal0.9g0g0.5g0g
Kevytmaito hyla (Valio)16g7.2kcal0.5g0.8g0.2g0g
Purjosipuli 1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Tomaatti 20g4.5kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl0.3g1.1kcal0g0.1g0.1g0g
Kokojyväriisi (Uncle bens), annos 100g6.3g21kcal0.5g4.4g0.1g0.3g
Sipuli 3.4g1kcal0g0.2g0g0.1g
Herkkusieni, tuore Pirkka6.3g1.6kcal0.2g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana117g107kcal4.8g15g2.6g1.6g
Valittu annoskoko59g54kcal2.4g7.5g1.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna29g27kcal1.2g3.8g0.7g0.4g
Arvot/100g100g92kcal4.1g12.8g2.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73620