Herkullisin tiikerikakku, Maidoton

4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl leivontamargariinisulaa, maidoton
3 tl leivinjauhetta
2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1½ dl Nordic Ruoka 15% kasvirasvavalmistetta (riisi- tai kauramaitokin käy)
1½ tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Sulata rasva ja anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Lisää muna-sokerivaahtoon rasva, sen jälkeen sekoita jauhoja ja kasvarasvavalmistetta vuorotellen seokseen.

Jaa taikina kahteen osaan.

Mausta 3/4 taikinasta vanilliinisokerilla ja loput kaakaojauheella.

Kaada tai lusikoi voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa.

Päällimmäöiseksi vaaleaa.

(Olen laittanut pohjalta lukien: vaalea, tumma, vaalea, tumma, vaalea = kaunis kuvio valmiissa kakussa)
Paista noin 180 asteessa 50-60 min. Kakku on kypsä, kun se ei tartu puikkoon.

Kumoa jäähtyneenä.

(Resepti muokattu Kaarina Hyvärisen, Hyvinkää, ohjeen pohjalta.

Tulos todella herkullinen)

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanamuna, paistettu (pirkka)10g23kcal1.3g0.1g1.9g0g
Sokeri 12g48kcal0g11.9g0g0g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)14g101kcal0g0g11.2g0g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.1g21kcal0.6g4.2g0.1g0.2g
Täysjyvävehnäjauho sunnuntai (Ravintoraisio oy), annos 60g7.5g25kcal1.3g4g0.2g1g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g7g11kcal0.1g0.4g1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.3g1.4kcal0g0.3g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.8g3.1kcal0.2g0.1g0.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana117g467kcal7g42.6g29.2g3g
Valittu annoskoko59g234kcal3.5g21.3g14.6g1.5g
Annoskoko puolitettuna29g117kcal1.8g10.7g7.3g0.8g
Arvot/100g100g399kcal6g36.3g24.9g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=318048