Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu14g17kcal1.5g0g1.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa7.3g22kcal1.7g0g1.7g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g7.3g44kcal1.8g0.5g4g0g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g15g8.5kcal1.3g0.7g0g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)2.9g17kcal0.7g0.6g1.5g0g
Seesaminsiemen4.4g25kcal1.2g0.5g2.1g0.4g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 2.2g7.1kcal0.6g0.2g0.4g0.7g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti2.2g12kcal0.5g0.3g1g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.4g0.2kcal0g0g0g0.4g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl0.7g6.6kcal0g0g0.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana117g321kcal18.6g6.2g25.2g3g
Valittu annoskoko58g161kcal9.3g3.1g12.6g1.5g
Annoskoko puolitettuna29g80kcal4.7g1.6g6.3g0.8g
Arvot/100g100g275kcal15.9g5.3g21.6g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202