Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 1.2g10kcal0g0g1.2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha17g28kcal3.2g0g1.7g0g
Sipuli 4.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Täysjyväriisi 7.1g24kcal0.4g5g0g0.5g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.4g1.2kcal0g0.1g0.1g0g
Vesi21g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 8.3g8.6kcal0.3g1.5g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana118g146kcal8g13.6g6.2g1.6g
Valittu annoskoko59g73kcal4g6.8g3.1g0.8g
Annoskoko puolitettuna29g37kcal2g3.4g1.6g0.4g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.6g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316