Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai8g28kcal1g5.7g0.2g0.2g
Oivariini, 60 (100g)5.9g32kcal0.1g0.1g3.5g0g
Vesi2.3g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%8g23kcal2.7g0g1.4g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g9g6.6kcal1g0.2g0.1g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g6.1g10kcal2g0g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)5.2g11kcal0.7g0g1g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g9g11kcal0.3g0.5g0.9g0g
Persilja 2.3g0.6kcal0g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana118g247kcal15.6g13.2g14.4g0.8g
Valittu annoskoko59g123kcal7.8g6.6g7.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna30g62kcal3.9g3.3g3.6g0.2g
Arvot/100g100g210kcal13.2g11.2g12.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314891