Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen23g7.7kcal0.8g1.1g0g0g
Vesi5.6g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g5.9g4.7kcal0.1g0.4g0.3g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 21g16kcal0.4g3.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana118g58kcal2.6g9.8g0.6g0.4g
Valittu annoskoko59g29kcal1.3g4.9g0.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna30g15kcal0.7g2.5g0.2g0.1g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.3g0.5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324