Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g109g339kcal18.6g59g3.2g14.2g
Emmental, punaleima 17%77g222kcal26g0g13g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha153g254kcal29.1g0g15.3g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g20g177kcal0g0g19.7g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g131g27kcal0.8g5g0.4g1.8g
Sipuli (kuorittu)12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 44g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.2g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka26g28kcal0.3g6.6g0g0.3g
Oregano, kuivattu 0.4g1.3kcal0g0.1g0g0.2g
Valkosipuli 3.5g3.8kcal0.3g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1160g2110kcal150.6g143.8g103.2g33.6g
Valittu annoskoko580g1055kcal75.3g71.9g51.6g16.8g
Annoskoko puolitettuna290g528kcal37.7g36g25.8g8.4g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321157