Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3337g704kcal40g113.5g6.7g70.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g250g70kcal1.5g14.9g0.5g6.3g
Puuroriisi160g561kcal9.6g121.7g2.7g3.7g
Sipuli (kuorittu)584g158kcal7.6g28g1.2g9.9g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1335g3037kcal253.6g0g226.9g0g
Siirappi 134g402kcal0.1g98.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11600g9864kcal624.8g754g476g180g
Valittu annoskoko5800g4932kcal312.4g377g238g90g
Annoskoko puolitettuna2900g2466kcal156.2g188.5g119g45g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318