Tomaattinen kanapata

1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä

Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.

Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.

Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.

Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.

Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.

Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.

Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.

Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.

Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.

Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen381g98kcal3.4g17.5g1.5g7.6g
Sipuli 128g39kcal1.6g6.1g0.3g2.2g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Tomaatti 1547g352kcal8.7g53.4g4.6g21.7g
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha2000g2400kcal320g0g75g0g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g67g40kcal1.7g5.7g7.1g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 1600g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 53g183kcal5.4g37.3g0.6g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11616g6293kcal686.6g250.4g178.6g69.2g
Valittu annoskoko5808g3147kcal343.3g125.2g89.3g34.6g
Annoskoko puolitettuna2904g1573kcal171.7g62.6g44.7g17.3g
Arvot/100g100g54kcal5.9g2.2g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244821