Karitsa-kaalikeitto

1. Kuumenna rasva pannulla ja aseta jäinen karitsankäristysliha pannulle.

Käännä ja irrota kerros sulanutta lihaa pannulle.

Käännä heti uudelleen ja irrota taas kerros.

Jatka näin, kunnes koko liha on paistettu.

Anna lihaviipaleiden ruskistua kunnolla ja revi ne pieniksi paloiksi paiston aikana.

2. Siirrä liha kattilaan, lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet.

Kuumenna kiehuvaksi.

Leikkaa keittojuuresten porkkanat ohuiksi lanteiksi ja muut juurekset pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan.

3. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai raastimella ja lisää keittoon.

Anna kaalin kiehua vielä noin 15 minuuttia ja lisää purjoviipaleet noin 5 minuutiksi mukaan.

Lisää hiukan vettä, jos keitto on liian sakea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Nopea karitsankäristys (Pirkka), annos 100g75g156kcal12.8g2.3g10.5g0g
MiniLätta kevyt kasvirasvalevite 28% (annos 15 g)3.1g9kcal0.1g0.2g0.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 313g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl3.1g7.8kcal0.4g0g0.7g0g
Keittojuures, Pirkka94g23kcal0.9g4.2g0.3g0g
Valkokaali keräkaali 63g17kcal0.7g2.5g0.1g1.3g
Purjosipuli 31g7.2kcal0.6g0.7g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1162g442kcal31g19.8g25.2g4g
Valittu annoskoko581g221kcal15.5g9.9g12.6g2g
Annoskoko puolitettuna291g110kcal7.8g5g6.3g1g
Arvot/100g100g38kcal2.7g1.7g2.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133565