Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g113g191kcal22.5g0g11.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Vesi84g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali281g59kcal3.4g9.6g0.6g5.9g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g56g16kcal0.3g3.3g0.1g1.4g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl6.2g16kcal0.7g0.1g1.4g0g
Siirappi, tumma11g36kcal0g8.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1166g702kcal54.6g45.2g32.6g15.6g
Valittu annoskoko583g351kcal27.3g22.6g16.3g7.8g
Annoskoko puolitettuna291g175kcal13.7g11.3g8.2g3.9g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.9g2.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=435587