Gulassipata

1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Kilroy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti2253g2478kcal495.6g2.3g67.6g0g
Sipuli 501g151kcal6.3g24g1g8.5g
Valkosipuli 38g41kcal3g6.1g0.2g0.8g
Chili paprika punainen50g20kcal1g4.5g0g0g
Porkkana 751g246kcal4.7g41.8g1.5g19.1g
Paprika, punainen501g129kcal4.5g23g2g10g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl75g661kcal0g0g75.1g0g
Paprikajauhe 14g44kcal2g2.5g1.8g5.1g
Vesi, vesijohtovesi 1252g0kcal0g0g0g0g
Timjami 2.5g7.1kcal0.2g0.7g0.2g0.9g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Tomaattisose tomaattipyree 113g86kcal5.1g14.5g0.2g1.1g
Persilja 250g68kcal3.5g2.8g0.5g20g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11640g7876kcal1052.4g246.4g300.4g132.4g
Valittu annoskoko5820g3938kcal526.2g123.2g150.2g66.2g
Annoskoko puolitettuna2910g1969kcal263.1g61.6g75.1g33.1g
Arvot/100g100g68kcal9g2.1g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132840