Kurpitsapiirakka, Maidoton

Pohja

3dl (180g) Luomu taysjyvävehnäjauho
100g Leivontamargariinia (Maidoton)
1 tl (5g) kanelia
3 rkl (45g) vettä

Täyte
500 g keitettyä kurpitsaa
0,5 dl vettä
1,5 dl (130g) sokeria
1 rkl siirappia
3 munaa
0,5 tl hienonnettua inkivääriä
1 tl kanelia

Pohjaa varten nypi rasva, jauhot ja kaneli ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 28 cm.
Pane vuoka jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

Kurpitsa kuoritaan ja siemenet poistetaan.

Kurpitsaliha leikataan kuutioiksi ja keitetään vähässä vedessä kypsäksi (n. 20 min)
Kypsästä kurpitsasta valutetaan vesi pois.

Soseuta kurpitsat ja anna jäähtyä.

Sekoita kurpitsasoseeseen munat, kasvirasvavalmiste ja mausteet.

Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

Paista piirakkaa uunissa 175 asteessa n 50 minuuttia.

Koristele mielesi mukaan
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä esim.

riisijäätelön tai maidottoman vaniljakastikkeen kera.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Luomu täysjyvävehnäjauho (Myllärin), annos 20g723g2458kcal86.8g433.8g20.2g86.8g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)402g2892kcal0g0g321.3g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g40g146kcal1.4g32g1.4g0g
Vesi181g0kcal0g0g0g0g
Kurpitsa 2008g319kcal15.1g40.2g2g40.2g
Sokeri 522g2119kcal0g521.6g0g0g
Siirappi 80g242kcal0.1g59.5g0g0g
Kananmuna, kuoreton, annos 55g663g948kcal82.8g2g68.3g0g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g1205g1928kcal9.6g72.3g180.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11648g22105kcal391.6g2322.8g1187.8g254g
Valittu annoskoko5824g11052kcal195.8g1161.4g593.9g127g
Annoskoko puolitettuna2912g5526kcal97.9g580.7g297g63.5g
Arvot/100g100g190kcal3.4g19.9g10.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313875