Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2665g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 147g44kcal1.8g7g0.3g2.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g480g134kcal2.9g28.5g1g12g
Peruna, vanha, kuorittu 533g406kcal10g82.6g1.1g5.3g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g267g72kcal3.5g12.8g0.5g4.5g
Lohifilee 1066g2083kcal199.3g0g143.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 533g1760kcal10.7g16g186.6g0g
Kalaliemikuutio 59g179kcal5.9g19.9g8.2g0.6g
Voi 75g541kcal0.9g0.3g60.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11648g10438kcal470g334.2g804.6g49.8g
Valittu annoskoko5824g5219kcal235g167.1g402.3g24.9g
Annoskoko puolitettuna2912g2609kcal117.5g83.6g201.2g12.5g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811