Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton8.3g1.7kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)83g138kcal2.5g3.3g12.5g0g
Valkoviini kuiva 42g29kcal0.1g0.3g0g0g
Valkosipuli 4.2g4.5kcal0.3g0.7g0g0.1g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g250g90kcal2.2g18.5g0.7g8.7g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g8.3g75kcal0g0g8.3g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Broileri rintafile,maustamaton188g193kcal43.3g0g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1167g1064kcal96.8g46.2g46.8g17.8g
Valittu annoskoko584g532kcal48.4g23.1g23.4g8.9g
Annoskoko puolitettuna292g266kcal24.2g11.6g11.7g4.5g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012