Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 160g119kcal21g1.8g0.6g11g
Suola, annos 3g32g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma48g154kcal0g35.5g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)1280g4096kcal176.6g742.4g41g160g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g2560g8960kcal325.1g1779.2g51.2g84.5g
Voi, 1 tl, 5 g160g1168kcal1.6g1.6g128g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11680g28994kcal1048.6g5121g441.6g511g
Valittu annoskoko5840g14497kcal524.3g2560.5g220.8g255.5g
Annoskoko puolitettuna2920g7248kcal262.2g1280.3g110.4g127.8g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577