Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 15g134kcal0g0g15.2g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Tomaatti, tuore56g11kcal0.3g2.1g0.2g0.8g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 75g239kcal18.3g34.2g1.4g6.7g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g5.6g22kcal0.2g1.1g1.9g0g
Korianteri, tuore, annos 20g7.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1170g853kcal40g81.8g37.6g17.2g
Valittu annoskoko585g427kcal20g40.9g18.8g8.6g
Annoskoko puolitettuna293g213kcal10g20.5g9.4g4.3g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962